Ljubitelji smučanja se lahko ponovno veselimo odličnega dosežka moške smučarske reprezentance.


Novo preizkušnjo svetovnega pokala za moške je gostila italijanska Alta Badia, kjer je bil na sporedu tretji veleslalom sezone. Med 76. tekmovalci na startu je bila tudi tričlanska slovenska zasedba – Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Miha Hrobat.

Po prvem teku je imela naša ekipa veliko razlogov za veselje, saj je Žan pokazal izjemno vožnjo. Pred njegovim nastopom je vodilno mesto zasedal Avstrijec Marcel Hirscher, ki je postavil čas 1:12.15, drugi pa je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je za pot do cilja potreboval 17 stotink sekunde več. Naš smučar je startal 15. po vrsti in od samega začetka pokazal napadalno vožnjo, ki se mu je na koncu tudi obrestovala. V cilj je namreč prišel s tretjim časom, njegov zaostanek za Hirscherjem pa je znašal 0.33 sekunde.

Žan Kranjec

Po dveh uspešnih veleslalomskih nastopih v Beaver Creeku in Val d’Iseru se je uvrstitve v finale nadejal tudi Štefan, ki pa tokrat ni uspel priti do druge vožnje. Z zaostankom 4.44 sekunde je namreč prišel na 50. mesto. Miha, ki je v tej disciplini v svetovnem pokalu nastopil šele četrtič, je odstopil v zgornjem delu proge.

V finalu smo nestrpno pričakovali nov Žanov nastop, ki se je izkazal za fantastičnega. 25-letni smučar je še enkrat več dokazal, da mu proga Gran Risa zelo ustreza, nenazadnje je tu pred letom dni prišel do četrtega mesta. A danes je bil čas za korak višje. Kranjec se ni ustrašil velike priložnosti, znova je smučal izjemno in ob prihodu v cilj sprva zasedel prvo mesto.

Zmagovalne stopničke

Kristoffersen je za tem prevzel vodstvo, nato pa ga je iz vodilnega položaja izrinil Hirscher, ki je svojo nalogo še enkrat opravil mojstrsko. Žan je na koncu tako osvojil tretje mesto in se veselil uspeha kariere. Še preden se je povzpel na stopničke je dejal: ”Obe vožnji sta mi dobro uspeli, ne bom rekel, da optimalno, a za ta teren mi je uspelo super. Tudi v drugo sem dobro branil mesto in mislim, da sem se kar dobro odzval. Sem pa zelo vesel, o temu rezultatu sem sanjal že kar nekaj časa, tako da sem res vesel.”