Policista sta v Zamušanih ustavila voznika pod vplivom alkohola, sopotnik pa proti policistoma s sekiro.


Policista PP Gorišnica sta včeraj okoli 14. ure v Zamušanih ustavila voznika osebnega vozila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje. Preizkus voznika z indikatorjem alkoholiziranosti je pokazal 0,42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policista sta vozniku prepovedala nadaljno vožnjo, nato je sopotnik izstopil in pričel žaliti ter se nedostojno vesti do policistov, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Medtem, ko sta policista vozniku očitala storjene prekrške, pa se je proti policistom namenil sopotnik s sekiro v rokah, ki jo je skrival za svojim hrbtom.

»Ob izpolnjevanju pisnih izdelkov sta se oba udeleženca v postopku usedla v vozilo in se odpeljala s kraja. Policista sta zapeljala za vozilom in ga ponovno ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali. V Zamušanih je voznik zapeljal na dvorišče in se ustavil. 74-letni sopotnik je izstopil iz vozila in odšel v bližnjo leseno lopo, voznik pa je počakal v vozilu do prihoda policistov,« so sporočili s Policijske uprave Maribor.

S sekiro nad policista

Policista sta to opazila in mu ukazala, naj jo odloži, a ukazov ni upošteval, in je dvignil sekiro v zrak ter začel zamahovati proti njima. Policista sta z uporabo prisilnih sredstev občana obvladala ter uporabila sredstva za vezanje in vklepanje. Pri tem pa na srečo nihče ni bil telesno poškodovan.

Zoper 74-letnega moškega sledi kazenska ovadba, so še sporočili s PU Maribor.