Včeraj zvečer je na cesti Slovenska Bistrica – Ptuj prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so življenje izgubile tri osebe.


Kot smo poročali, se je včeraj zvečer na glavni cesti Slovenska Bistrica – Ptuj, izven naselja Šikole, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe, dve pa sta se lahko telesno poškodovali.

Foto: PGD Slovenska Bistrica

43-letna Ptujčanka je takrat vozila osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje pričelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče, so sporočili mariborski policisti.

V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice.

Vseh pet udeležencev je uporabljalo varnostne pasove

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu so doma iz območja Upravne enote Ajdovščina. Veh 5 udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove.

Danes ob 19.26 smo bili obveščeni o hudi prometni nasreči na cesti Ptuj- Pragersko, pri izvozu za Rače. Skupaj z gasilci…

Gepostet von PGD Talum Kidričevo am Dienstag, 7. August 2018

Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta smo obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi.