V izvajanju poostrenih aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev motoristov so kontrolirali okoli 450 voznikov, pri tem pa ugotovili 62 kršitev.


V obdobju med 2. in 8. julijem je na območju Policijske uprave Maribor potekalo izvajanje poostrene aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Slika je simbolična. Foto: iStock.

V sklopu teh aktivnosti so kontrolirali 334 voznikov enoslednih motornih vozil, pri tem pa ugotovili 46 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev so 29 kršiteljem izrekli globo, zoper 5 kršiteljev podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 12 kršiteljem pa so izrekli opozorilo.

Z namenom preverjanja psihofizičnega stanja so 231 voznikom enoslednih motornih vozil odredili preizkus alkoholiziranosti, pri tem pa ugotovili, da sta bila 2 voznika enoslednih motornih vozila pod vplivom alkohola.

V okviru omenjenih aktivnosti so na območju Policijske uprave Maribor v nedeljo, 8. julija 2018, med 14. in 21. uro izvedli še poostren nadzor cestnega prometa. Pri tem so kontrolirali 124 voznikov enoslednih motornih vozil in ugotovili 16 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev so 9 kršiteljem izrekli globo, zoper 4 kršitelje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 3 kršiteljem pa izrekli opozorilo, so še sporočili iz PU Maribor.

»Nadzor nad ugotavljanjem kršitev voznikov enoslednih motornih vozil bomo s ciljem doseganja ugodnih in stabilnih prometno varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor nadaljevali tudi v prihodnje. Ob tem vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj spoštujejo cestno-prometne predpise, predvsem da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, prometu in svojim sposobnostim, da uporabljajo ustrezno zaščitno opremo ter da se na vožnjo odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju,« svetujejo mariborski policisti.