Mariborski policisti in kriminalisti so včeraj izvedli poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog na Lampiončkih.


Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so včeraj, med 16. in 3. uro današnjega dne, izvedli poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog, na koncertnem prizorišču javne prireditve »Lampiončki 2018« v Mariboru. Prireditev je obiskalo okoli 5.000 ljudi.

Med nadzorom so opravili 65 zasegov prepovedanih drog.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so med nadzorom opravili 65 zasegov prepovedanih drog (1 zaseg kokaina, 5 zasegov amfetaminov, 1 zaseg tabletke ecstasy (MDMA) in 59 zasegov prepovedane droge konoplje.

Obravnavajo tudi sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskava tega kaznivega dejanja še traja.

V zvezi z opisanimi ukrepi bodo policistu uvedli 61 t.i. hitrih postopkov o prekršku, podali pa bodo tudi 4 obdolžilne predloga pristojnim sodiščem. V kolikor bo potrjen tudi sum storitve opisanega kaznivega dejanja, bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvom, so še sporočili iz PU Maribor.