Iz PU Maribor so obvestili, da so med vikendom obravnavali krajo motornega kolesa. Med vikendom so ustavili tudi dva voznika, ki sta v Račah in v Mariboru vozila brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, so še sporočili.


Tatvina motornega kolesa
Policisti PP MB I so obravnavali tatvino motornega kolesa. Neznani storilec je u noči iz 13. na 14. april vlomil v skladišče v Mariboru tako, da je z neznanim trdim predmetom odlomil cilindrično ključavnico. Iz notranjosti je odtujil neregistrirano motorno kolo KTM SXS 350 letnik 2011, barve kombinacija bele, črne in oranžne. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za 3500 evrov.

Tatvina. Slika je simbolična. Foto: iStock

Vožnja brez vozniškega dovoljenja v vinjenem stanju
Policisti Policijske postaje Rače so ustavili 30-letnega voznika, doma iz okolice Maribora, za katerega so v postopku ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0,54 mg/l alkohola v krvi brez tolerance. Zaradi tega so ga izključili iz prometa tako, da so mu zasegli vozilo. Za vožnjo pod vplivom alkohola mu je bila izrečena globa, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.

Policisti Policijske postaje MB I so ustavili 33-letnega Mariborčana, ki je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti pa je tudi pri tem vozniku pokazal 0,49 mg/l alkohola v krvi brez tolerance. Vozilo so zasegli vozniku pa izrekli globo za vožnjo pod vplivom alkohola, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.