Policisti so na avtocesti iz Pinc proti Mariboru zaustavili dva tujca, ki sta nezakonito prevažala več kot sto pasjih mladičev.


Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 14. septembra ob 11.45 uri na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani zaustavili in kontrolirali 45-letnega voznika tovornega vozila znamke Iveco in 50-letnega sopotnika, oba državljana Italije.

Foto: PU Murska Sobota

Pri pregledu listin in zunanjosti vozila je bilo najprej ugotovljeno, da na vozilu ni veljavne vinjete, kot prometno dovoljenje pa je voznik izročil le kopijo, za kar mu je bila izrečena globa.  Med postopkom se je iz tovornega prostora vozila slišalo množično cviljenje živali. Voznik je bil pozvan, da odpre vrata tovornega prostora, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

107 pasjih mladičev stlačenih v zabojnike in kletke

V vozilu so bili nameščeni večji in manjši zabojniki. Pri pogledu v zabojnike je bilo v le-teh polno pasjih mladičev. Psi so bili stlačeni v zabojnike in zaprti v kletke, kjer ni bilo posod z vodo in hrano. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da tujca nezakonito prevažata 107 pasjih mladičev, med katerimi je eden poginil. Na vprašanja, če imata ustrezne papirje sta na vpogled dala le 18 potnih listov za pse.

Foto: PU Murska Sobota

VURS je pse odvzel in jih namestil v zavetišče

Policisti so obvestili pristojno inšpekcijo VURS, ki je postopek prevzela in pse odvzela, ter jih namestila v zavestišče za živali. Podan je bil predlog pristojnemu prekrškovnemu organu Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Tujcema bo izdana odločba pristojnega prekrškovnega inšpektorja in globa v višini 800 evrov, so še sporočili iz PU Murska Sobota.

Po nestrokovni oceni bi tujca s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov.

Tujca nezakonito prevažala 107 pasjih mladičevPolicisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v…

Gepostet von Policijska uprava Murska Sobota / Police Directorate Murska Sobota am Dienstag, 18. September 2018