Včeraj zvečer je zagorelo v Miklavških pekarnah v Miklavžu na Dravskem polju. Zaradi požara so reševalci v UKC Maribor prepeljali štiri osebe.


Včeraj okoli 18.30 ure je v podjetju v Miklavžu na Dravskem polju izbruhnil požar. Začetni požar so z gasilnimi aparati poskušali pogasiti zaposleni, a jim to ni uspelo. V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in 300-400 kvadratnih metrov ostrešja, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Slika je simbolična. Foto: STA.

Požar so malo pred pol deveto zvečer pogasili gasilci. Zaradi požara so reševalci v UKC Maribor prepeljali 4 osebe. Dva zaposlena in poklicnega gasilca so tja odpeljali zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa zaradi tega, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj.

Po prvih ocenah lastnikov podjetja materialna škoda presega milijon evrov.

Včeraj ogled ni bil mogoč, zato ga bodo policisti opravili danes, če bo mogoče. Po prvih ugotovitvah naj bi šlo za tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih kasnejših analizah in preiskavah, so še sporočili iz PU Maribor.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje.