Mariborski policisti so včeraj in danes malo čez polnoč ustavili voznika, ki sta zaradi številnih prekrškov ostala brez osebnih vozil.


Mariborski policisti so včeraj, okoli 11. ure, na Tržaški cesti v Mariboru ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ker ni uporabljal varnostnega pasu. Poleg tega so ugotovili, da je vozil osebni avtomobil v času, ko mu je bil izrečen veljaven ukrep prepovedi vožnje motornih vozi. Tudi tokrat pa je bil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,21 miligramov na liter izdihanega zraka alkohola, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Slika je simbolična. Foto: STA.

Nocoj, kmalu po polnoči, pa so policisti ponovno na Tržaški cesti v Mariboru ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je imel v organizmu 0,71 miligramov na liter izdihanega zraka alkohola.

Oba so iz prometa izločili tako, da so jima zasegli osebna avtomobila, ki sta ga vozila. Vročili so jima plačilni nalog, zoper oba pa bodo podali tudi obdolžilna predloga pristojnemu sodišču, so še sporočili iz PU Maribor.