»Ljudje molijo k bogu, bog moli k Chucku Norrisu«, je samo eden izmed mnogih vicev, ki so si jih zadnja leta izmislili na račun filmskega igralca Chucka Norrisa, ki je predvsem v osemdesetih blestel v akcijskih filmih. V hrvaški prestolnici so njegov 78. rojstni dan obeležili z novim kipom igralca, ki so ga ob ognjemetu v soseski Sloboština odkrili v petek ponoči.


»To je prvi spomenik Chucka Norrisa na Hrvaškem, ki se je s tem pridružila razvitim evropskim državam, ki že imajo njegov spomenik,« je dejal vodja slovesnosti Kruno Lokotar, in dodal, da se je po odkritju kipa Zagreb iz milijonskega prelevil v milijardno mesto, saj Norris ne pozna meja, poroča hrvaška Hina. Lokotar je ob tem spomnil tudi na druga mesta, ki že imajo spomenike v čast filmskim igralcem. Med njimi je tudi Mostar s kipom preminulega igralca Bruca Leeja.

Avtor kipa je želel ostati anonimen, ker meni, da velja z Norissom ohraniti dobre odnose.

Chuck je osvojil Slovenijo z levo roko. Foto: STA

Odkritju kipa je sledila proslava v zagrebški kavarni Norris, kjer so se zvrstili tako glasbeni nastopi kot nastopi komedijantov. Navzoči so pričakovali, da se bo Norris osebno zahvalil z videom, vendar so na koncu njegovi predstavniki poslali pismo.

Ob tem so organizatorji spomnili, da je lani Chuck Norris obiskal Slovenijo, dan zatem pa je Slovenija dobila arbitražno sodbo s Hrvaško.