Mark Hamill, ameriški igralec, ki je najbolj znan kot Luke Skywalker (Vojna zvezd) bo v središču ameriške filmske meke, na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih dobil zvezdo. 66 letni igralec bo kot eden od podeljevalcev 4. marca sodeloval na 90. podelitvi oskarjev, svojo zvezdo na Pločniku slavnih pa bo videl 8. marca.


To bo že 2630-ta zvezda na Pločniku slavnih. Na slovesnosti ob odkritju nove zvezde, naj bi zbrane nagovorila ustvarjalec franšize George Lucas in igralec Harrison Ford, ki je v Vojni zvezd zaigral v vlogi Hana Sola.

Britanska igralka Daisy Ridley in ameriški igralec Mark Hamill. Foto: STA

Hamill je na velikem platnu debitiral leta 1977 kot Skywalker v prvem filmu iz franšize, ki nosi naslov Vojna zvezd: Epizoda IV – Novo upanje. V zgodnih 80. letih minulega stoletja se je franšiza nadaljevala s filmoma Vojna zvezd: Epizoda V – Imperij vrača udarec in Vojna zvezd: Epizoda VI – Vrnitev jedija, v katerih je Hamill ponovno zaigral kot Skywalker.

Nazadnje je nastopil v filmu Vojna zvezd: Poslednji jedi (2017), pred tem pa še v filmu Vojna zvezd: Sila se prebuja (2015).