Na znanem hollywoodskem igralcu Arnoldu Schwarzeneggerju so morali zaradi zapletov pri menjavi umetne srčne zaklopke opraviti operacijo na odprtem srcu, poroča ameriški spletni portal TMZ.


Popularnemu igralcu akcijskih filmov in nekdanjemu guvernerju Kalifornije so v četrtek želeli v bolnišnici v Los Angelesu s posegom, pri katerem ni treba odpreti prsnega koša, zamenjati umetno srčno zaklopko. Vendar je med operacijo prišlo do zapletov, zaradi česar so se zdravniki odločili za operacijo na odprtem srcu.

Igralec in nekdanji guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger. Foto: STA

Igralcu, ki je zaslovel z vlogo Terminatorja, so zaklopko zamenjali že leta 1997. Operacija tedaj ni bila nujna, vendar jo je želel Schwarzenegger opraviti, dokler je bil še mlad. Tedaj je pojasnil, da poseg ni bil povezan z jemanjem dopinga v času njegove kariere bodybuilderja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Železni Arnie po operaciji: »Vrnil sem se!«

Na avstrijskem Štajerskem rojenemu igralcu je hitro okrevanje že zaželel avstrijski kancler Sebastian Kurz. Nekdanjega guvernerja Kalifornije je označil za prijatelja in dejal, da se že veseli snidenja z njim. Srečala se bosta maja na Dunaju.

Njegovo stanje po operaciji, ki je trajala več ur, je zdaj stabilno, je portal TMZ izvedel iz virov blizu nekdanjega kalifornijskega guvernerja. Njegove prve besede, ko je prišel k zavesti, so bile v stilu njegovega Terminatorja: »Vrnil sem se!«

Vir: STA