Ob jezeru Rogoza pri Mariboru se danes ponovno pričenja elektronska pustolovščina StellarBeat Music Festival, ki bo trajal do 25. junija. Največji festival elektronske glasbe v Sloveniji bo letos gostil velika imena, med njimi Timmy Trumpeta, Sigalo in David Moralesa ter seveda lokalne mešalce vesoljskih ritmov Mike Valeta, Tim Urbanyo, Teo Vuckovic in druge. Pravo festivalsko vzdušje obeta tudi možnost kampiranja, ki bo organizirano v neposredni bližini prireditvenega prostora.


Letošnji pustolovščini se pridružuje tudi mojster poletnih hitov, najbolj predvajan Britanec na radijih Združenega kraljestva – Sigala. V Stellar areni bodo nastopili še, z grammyjem nagrajen superzvezdnik iz New Yorka, David Morales, Mike Vale, Matroda, Vanillaz, ter drugi lokalni in tuji ustvarjalci.

Sandor van Doorn, StellarBeat – The Phenomenon. Foto: Marko Pigac.

Glavno festivalsko dogajanje se bo odvijalo na največjem elektronskem odru v Sloveniji, v nedeljo, 24. junija, z avstralskim DJ-jem, producentom in instrumentalistom Timmy Trumpetom, enim izmed najbolj unikatnih DJ-ev na svetu.

Na novem Undetected odru pa lahko pričakujete techno in drum n bass ritme izpod prstov slovenskih in hrvaških umetnikov kot so Petar Dundov, Insolate, Filip Motovunski in drugi.

»StellarBeat pustolovščino smo povezali z lokalnimi zgodbami in obiskovalcem omogočili številne brezplačne aktivnosti, ki se bodo dogajale na jezeru: od tečajev surfanja, do izposoje lesenih čolnov ter SUP-ov. V ta namen smo letos še dodatno uredili in razširili plažo, ki bo predstavljala osrednji prostor dnevnega dogajanja in iger, pri katerih bodo obiskovalci lahko osvojili zelo posebne nagrade, ki jih podarjajo naši partnerji: Telemach, Heineken, Mastercard, Radio Center, Telemach, Cockta, Pringles, PartyBox, Majice.si, Frangež Penine, Balkan Campers in drugi,« so povedali organizatorji največjega elektronskega festivala v Sloveniji.

Povezali so se z okoliško turistično in kulinarično ponudbo

Ob lanskem pozitivnemu učinku dogodka na samo lokalno skupnost so se organizatorji letos odločili vključiti še več partnerjev iz okoliške turistične in kulinarične ponudbe. Povezali so se z wake parkom Dooplek, kjer bo za obiskovalce festivala pripravljena odlična ponudba za »vejkanje«. Na samem prizorišču pa bo za okrepčitev poskrbela ekipa iz mariborske restavracije Jack & Joe Steak and Burger Club, ki na platformi TripAdvisor zaseda zavidljivo drugo mesto v mariborski kulinarični ponudbi.

Organiziran bo tudi brezplačen avtobusni prevoz od Maribora do prireditvenega prostora in ugoden prevoz s taxi Cammeo s promocijsko kodo, ki jo najdete na spletni strani.