Po slovenski predstavitvi novega koncertnega šova Le Spectacle se Perpetuum Jazzile odpravljajo na gostovanje v Belgijo. V Areni Stožice Le Specatcle napovedujejo za november.


Koncertni šov Le Spectacle, za katerim stoji 35-članska zasedba s skladbami, koreografijo in vizualnimi efekti, je slovensko občinstvo lahko videlo že novembra lani v Hali Tivoli. Tokrat bodo na gostovanju belgijsko občinstvo popeljali skozi življenje umetnika – od njegovih sanj in idealističnih želja, prek dramatičnega krmarjenja med vzponi in padci, lovljenja ravnotežja med trdim delom in pritiski družbe, pa vse do končnega uspeha in prave izpolnitve umetnikovega poslanstva.

Skupine Perpetuum Jazzile. Foto: STA.

Dva koncerta v Belgiji bosta ponovila ljubljansko predstavo z manjšimi prilagoditvami tujemu občinstvu. Perpetuum Jazzile so sodelovali z belgijskim režiserjem avstralskega rodu Martinom Michelom, koreografinjo Brigitte Derks in belgijsko produkcijsko ekipo Painting With Light – ta bo tudi tokrat poskrbela za vizualno nadgradnjo koncerta. Z nastopi v Belgiji se nadejajo nadaljnjega prodora na francosko govoreča tržišča.

35-letnico delovanja bodo Perpetuum Jazzile obeležili z velikim koncertom v Areni Stožice, kjer bodo 17. novembra prepevali izključno v slovenskem jeziku. Občinstvo bodo takrat popeljali po poti od zlatih časov slovenske glasbe, prek skladb slovenskih izvajalcev, ki so veljali za nekoliko odpadniške, pa vse do današnjih dni, do izvajalcev, ki trenutno zasedajo najvišja mesta domačih glasbenih lestvic.

Vir: STA.