Đorđe Balašević, eden najbolj prepoznavnih glasbenikov nekdanjega jugoslovanskega prostora, ki pogosto sam sebi pravi kantavtor iz Vojvodine, se letos vrača v Slovenijo, kjer bo 25. maja nastopil v dvorani Stožice s koncertom Baronov Bal.


V Sloveniji je nazadnje nastopil lani v Križankah, kjer so zelo hitro razprodali vse vstopnice. Koncert v Stožicah bo njegov prvi arenski nastop v Sloveniji. Za njegove koncerte je značilno, da so zelo obiskani, v glavnem razprodani v vseh republikah bivše Jugoslavije. Decembra je razprodal arene v Zagrebu, Beogradu, pred nekaj dnevi tudi v Sarajevu.

Glasbenik Đorđe Balašević. Foto: STA

Đorđe Balašević, ki je znan po skladbah, kot so Svirajte mi jesen stiže, Dunjo moja, Neki novi klinci, Prva ljubav in Odlazi cirkus, je dolgo časa je živel v Mariboru, za katerega pravi, da je njegov drugi dom. Je tudi režiser, igralec in pisatelj. Pred izidom je njegova nova knjiga, ki bo na veliko veselje slovenskih oboževalcev prevedena tudi v slovenščino, v njej pa bo v svojem slogu govoril o svoji mladosti.

Vstopnice za majski koncert v Stožicah bodo na voljo od srede naprej.