Arsenovič je pred leti svojemu zaposlenemu odgriznil del prsta. Kot je dejal naj bi šlo za silobran, a zdravniška dokumentacija demantira.


Včeraj je POP TV poročal o Mariborčanu, ki trdi, da mu je županski kandidat Saša Arsenovič pred leti v pretepu odgriznil del prsta. Kot so pri POP TV neuradno izvedeli iz njegovega tabora, da naj bi to storil v silobranu, ko mu je med pretepom moški porinil prst v oči.

Incident se je zgodil za Novo leto 1999 v lokalu Tacos, ki ga je takrat imel Arsenovič, v katerem je bil Mariborčan, ki želi ostati anonimen, zaposlen kot natakar. V lokal so prišli prijatelji Arsenoviča, ki so bili vinjeni, je pripovedoval Mariborčan »Eden od njih je enega fanta zgrabil za vrat, jaz sem šel mimo, ga opozoril, da je novo leto, naj se zabavamo.« Nato mu je zbil pladenj, stepla sta se, pravi, on pa je odšel, saj ni želel več delati, ker je menil, da ni ravnal prav, so poročali pri 24ur.com.

Drugi vpleteni, Arsenovičev prijatelj, pa pravi drugače: »Bila je gneča, vsi smo bili veseli. Obrnil sem se in pri tem je natakarju padel pladenj na tla, obrnil sem se, on me je udaril v obraz. Vse to je videl lastnik lokala Saša Arsenovič, takoj je prijel povzročitelja in ga odstranil iz prostora v kuhinjski prostor. To je naredil z namenom, da ne bi prišlo še do večjega incidenta.«

Odgriznil mu je prst, na hrbtu pa sledovi ugrizov

Arsenoviča pa so, pravi natakar, že prej opozarjali, naj problematičnega prijatelja umiri. »Sašo pa je zaščitil svojega prijatelja namesto, da bi zaščitil svoje zaposlene. Medtem, ko sem mu povedal, da grem, je on mene udaril. Potem pa so sledili dogodki, štirje ljudje na meni, Sašo pa mi je prst vgiznil vmes. Po hrbtu sem bil pogrižen,« je Mariborčan povedal za POP TV.

Danes pa so v javnost prišle slike zdravniške dokumentacije natakarja, iz katerega je možno videti, da vendarle ni šlo za silobran kot so želeli prikazati pri POP TV in Večeru.

Prvi je zdravniško dokumentacijo napadenega natakarja na svojem portalu objavil Peter Jančič, ki je na laž postavil Arsenovičeve trditve. 

Kot je razvidno iz zdravniške dokumentacije so natakarju 1. januarja v anesteziji zašili rano, po tem ko so mu odščipnili špičaste dele kosti in rane. 3. januarja je še naprej tožil, da ga boli na levi strani prstnega koža ter na hrbtu, pri kliničnem pregledu so na hrbtu in med obema lopaticama videli sledove ugriza v velikosti otroške dlani 5 x 3 centimetrov.

Iz ambulantnega kartona je tudi razvidno, da ga je februarja še naprej čutil bolečine v desnem mezincu, ponoči so se mu vsiljevali grozljivi prizori, zaradi česar se je prebujal in bil vznemirjen. Prav tako so boleli zobje desno zgoraj, kjer je dobil udarec.

Mnogi so očitali pristranskost, a zdaj ni več dvomov, da ni šlo za silobran, kot je trdil Arsenovič, saj ga demantira tudi zdravniška dokumentacija. 

Glede na to, da so Arsenoviču javno podprli številni Mariborčani, kot so Boris Krabonja, Andrej Brvar, Tone Vogrinec in številni drugi, bomo preverili, kaj menijo o nasilnem dejanju Arsenoviča in ali ga kljub sedaj javno znanim dejstvom, da nikakor ni šlo za silobran, še naprej podpirajo njegovo kandidaturo za župana Maribora?