Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch je uradno v bolniškem staležu, a smo jo danes ujeli na opoldanskem posvetu s sodelavko v gostilni v centru mesta. Na naša vprašanja ne odgovarja, njeni sodelavci pa poudarjajo, da je tako direktorica kot njena namestnica v bolniškem staležu. Tako smo izkoristili priložnost in jo s vprašanji soočili v centru mesta, kar je razvidno iz posnetka.


Kot smo že poročali, direktorica Zavod za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch ni želela aktivno sodelovati pri pripravi dogodka Split v Mariboru, Maribor v Splitu, ki je minuli vikend potekal v Mariboru. Organizacijo dogodka so prevzeli zunanji sodelavci, ki so na tridnevnem dogodku gostili številne pomembne goste.

Na Zavod za turizem Maribor – Pohorje smo posredovali številna vprašanja. Odgovorili so, da nam izjave ne morejo zagotoviti, saj je direktorica zavoda za turizem Doris Urbančič Windisch v bolniškem staležu, prav tako tudi njena namestnica. Zapisali so: »Vodja prireditev Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in zunanji izvajalec sta ves čas priprav in izvedbe tesno sodelovala, rezultat tega pa je bil brezhibno izpeljan dogodek, ki je na odlične odzive naletel tudi v širši javnosti. Zavod za turizem Maribor – Pohorje je k organizaciji dogodka pristopil strokovno in z vso odgovornostjo, za odlično sodelovanje in izvedbo dogodka pa se vsekakor zahvaljujemo organizatorju oz. vodji programskega dela. Za tovrstna sodelovanja tako na regionalni kot mednarodni ravni bomo odprti tudi v prihodnje, pri čemer pa je seveda treba upoštevati finančen obseg takšnega projekta.«

Čeprav je bil dogodek odmeven in so ga na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje objavili tudi na svoji spletni strani, avtor, organizator in programski vodja projekta zatrjuje, da do danes še niso dobili podpisanih pogodb, ki potrjujejo sodelovanje na dogodku, čeprav se je ta že zaključil minuli vikend. Tako je pod vprašljiva tudi jesensko gostovanje Mariborčanov v Splitu, ki je pomembna turistična promocija za mesto Maribor.

Turizem ob Dravi več kot očitno potrebuje novo vizijo in dodatno promocijo po svetu. Zavod za turizem Maribor – Pohorje bi moral prioritetno zastopati interese mariborskega turizma, toda zdi se, da direktorica Urbančič Windisheva raje kot z direktorico Turistične zveze Split Alijano Vukšić, ki pripravlja jesenski promocijski dogodek Maribor v Splitu, sestankuje po gostilnah v središču mesta, kljub temu, da je v bolniškem staležu.

Več v prispevku:

Nika Haddad

Povezan članek:

Zakaj Zavod za turizem ne opravlja svojega dela?