V Mariboru poteka tridnevno šahovsko dogajanje, ki zraven samih tekmovanj ponuja tudi številne zanimive, tudi mednarodne dogodke.


Maribor je te dni gostitelj šahovskega dogajanja, hkrati pa nekaterim velikim imenom v svetu šaha, ki tudi drugje po svetu v gosteh kažejo svoje šahovsko mojstrstvo.

Železničarski šahovski klub Maribor od danes do vključno z nedeljo organizira veliki Mariborski šahovski vikend. Na otvoritvi tridnevnega dogajanja je najboljši slovenski veteran Aleksander Beljavski na dvoboj izzval svetovnega veteranskega prvaka Evgenija Svešnikova. Dvoboj med dvema veteranoma se bo jutri simultano na štirih ploščah nadaljeval jutri. Ob tem so organizatorji pripravili tudi tekmovanja v ostalih kategorijah, dvoboj pa bo potekal tudi na internetu in sicer med Mariborom in Šanghajem.

Te dni se mariborski organizatorji šahovskih dogodkov neformalno dokazujejo kot gostitelji Evropskega prvenstva v šahu in Evropskega prvenstva v skupinskem šahu. V gosteh je predsednik Evropske šahovske zveze Zurab Azmaiparšvili, ki Mariboru vsaj kar se tiče sposobnosti mariborskih organizatorjev in predviden visok nivo tekmovanja v letu 2020, daje dobre možnosti.

Več v prispevku:

Simon Cigula