Že 40. kolesarskega maratona Okoli Pohorja, ki ga organizira Kolesarsko društvo Branik Maribor, se je danes udeležilo okoli 290 kolesarjev.


Kolesarski maraton se je pričel na Trgu svobode v Mariboru, kolesarji pa so se pomerili na štirih različno dolgih progah. Poleg maratona pa je bil pripravljen tudi pester spremljevalni program s športnimi in likovnimi delavnicami ter kulinarično ponudbo.

Slika je simbolična. Foto: STA

»Maraton združuje vse ljubitelje kolesarjenja, ki jim poganjanje pedalov pomeni način življenja in ki lepote naše domovine najraje občudujejo s kolesa,« so sporočili organizatorji.

Okoli Pohorja je priložnost za rekreacijo, izlet in druženje, odrasli pa lahko s svojim zgledom spodbujajo in motivirajo mlade kolesarje, ki se prvič udeležijo takšne rekreativne prireditve.

Maraton je primeren za vso družino ter za kolesarje vseh stopenj pripravljenosti. Svojo kolesarsko pripravljenost so ljubitelji kolesarjenja lahko preverili na progah, dolgih 30, 50, 72 in 147 kilometrov, so pojasnili organizatorji.

Pestro dogajanje za najmlajše

Najmlajši so lahko svoje spretnosti na kolesu preizkusili v kolesarski šoli. Manj navdušeni nad kolesi pa so se lahko preizkusijo tudi v tenisu in različnih športnih vadbah, organizatorji pa so pripravili tudi likovne in ustvarjalne delavnice.