Na mednarodnem glasbenem festivalu Arsana 2018 se že pripravljajo na veliko otvoritev 10. obletnice, ki bo v petek, 20. julija.


Na mednarodnem glasbenem festivalu Arsana 2018 se že pripravljajo na veliko otvoritev 10. obletnice s kralji A-capella glasbe, Naturally7 iz ZDA, ki bo v petek, 20. julija 2018, ob 20.30. uri na dvorišču minoritskega samostana.

Arsana & Ptujska klet & sirarna Čuš. Foto: Ivana Ilec

»V ta namen so srečni nagrajenki, Larici Šuc, podelili 2 vstopnici za koncert ter 10 vin Ptujske kleti in 10 sirov sirarne Čuš, s čimer želijo na Arsani izkazati vpetost festivala v lokalno skupnost in uspešno sodelovanje z bližnjimi podjetji, ki podpirajo festival s svojimi izdelki,« so sporočili organizatorji.

»V začetku bi vam zaželela iskrene čestitke ob jubilejni obletnici festivala Arsana in se vam ter sponzorjem zahvalila za prejeto nagrado. Odlične sire sirararne Čuš ob kozarcu dobrega vina vinske kleti Ptuj bom ponudila svojim bližnjim in prijateljem na skupnih druženjih v prijetnih poletnih dneh. Nekdo izmed nas pa se bo udeležil tudi prihajajočega koncerta skupine Naturally 7,«, je povedala dobitnica.

Pred 10 leti jih je gostila legenda televizijskih ekranov in dobitnica 13 Emmijev Ellen DeGeneres, letos jih gostimo…

Gepostet von Festival Arsana – Official Site am Mittwoch, 20. Juni 2018

Prav tako pa za 10. obletnico napovedujejo veliko dobrodelno akcijo »Za otroke Podravja« (Haloze, Slovenske Gorice), ki jo bodo organizirali v sodelovanju z Rdečim Križem Ptuj, Radiem 1 in Pikapolonico.

Od 1. do 31. julija 2018 bodo na RK Ptuj (Natašina pot 1/A, 2250 Ptuj – v prostorih gasilskega doma) zbirali oblačila, šolske potrebščine in igrače za otroke Podravja in vas vabijo, da se akcije po svojih najboljših močeh udeležite. Dobrodelno akcijo lahko obiščete na stojnici letošnjega Otroškega festivala Arsana od 21. do 28. 7. 2018, katerega generalni pokrovitelj je Pikapolonica.