Danes se bo s projekcijo filma Krčenje na dvorišču Ptujskega gradu začel Kino brez stropa 2018. Organizatorji Kina brez stropa napovedujejo sedem večerov letnega kina, dopoldanske dogodke za otroke in starše z dojenčki ter kar dvanajst nepozabnih filmov.


Kino brez stropa, ki ga organizirata Mestni kino Ptuj in Center interesnih dejavnosti, bo potekal od danes pa do 5. julija, v tem času bodo predvajali kar dvanajst nepozabnih filmov.

V tem času se bodo predvajali številni filmi, kot je poljski film o življenju Van Gogha, z oskarjem nagrajen film Oblika vode, francosko-nemški dokumentarni projekt Potovanje časa: Pot življenja ter norveški otroški film Dvigni sidro. Dogajanje pa se bo v četrtek, 5. Julija zaključilo pa se bo s ameriško dramo Trije plakati pred mestom.

V primeru dežja se bo večerna projekcija prestavila v Mestni kino Ptuj.

»Enkrat letno si najbolj nepozabne delikatese sedme umetnosti privoščimo na prostem. Poiščemo posebno lepo prizorišče (na začetku smo se odlično počutili v atrijskem dvorišču ptujskega Dominikanskega samostana, nato pa v zavetju dvorišča Ptujskega gradu) in izberemo filme, ki so iz takšnih ali drugačnih razlogov vredni, da si jih pozorno ogledamo (še enkrat). Naredimo zmes različnih žanrov in dobro premešamo kinematografije različnih držav. Dodamo še ščepec kakovostnega programa za otroke in kak spremljevalni dogodek, pa je. Vse to razkošje popolnoma brez vstopnin,« so pojasnili organizatorji.