Ob osrednjem programu na Festivalu Lent bo Maribor v devetih festivalskih dneh gostil še močno neglasbeno dogajanje, v katerem bodo gostje bolj vključeni v samo dogajanje.


Festival Lent ni le ognjemet, ki ob Dravo resda privabi največ obiskovalcev. Festival Lent je še veliko več. Maribor kot tak in mariborsko staro mestno jedro ponujata številne zgodbe, ki ob oživljenem mestu še toliko bolj pridejo do izraza.

Ob zaprti promenadi na Lentu, se bo v nedeljo popoldan za športno dogajanje zaprla še Koroška cesta. Idej za zaprtje Koroške in umeščanje številnih vsebin, ki bi eno osrednjih mariborskih cest preobrazile v kreativnem duhu, sploh v zadnjem času ne manjka. A vendar – na drugi strani ne manjka nasprotnikov, kar idejam številnih projektov reže krila.

Živo mesto, ki bo obiskovalcem omogočilo kreativnost in raziskovanje mesta nekoliko drugače, bo devetih dneh ponudilo številne vsebine, ki bi jih na podobnih festivalih zavidali številni. Ob vsakodnevnih Rajzefibričnih sprehodih bo vsaj začetna točka dogajanja na Gosposki 11 ali pa na Rotovškem trgu. Za namenski obisk ali pa le za naključne obiskovalce.

Več v prispevku:

Simon Cigula