Tako se glasi letošnja poletna akcija Policijske uprave Maribor, ki jo začenjajo s pomočjo ambasadorjev in jo namenjajo mladim. Raper Zlatko, komedijantka Martina Ipša, Nogometni klub Maribor in drugi tako pozivajo mlade, da ne posežejo po drogah.


Vsebino akcije in pozive boste našli na družbenih omrežjih pod #droganirazloga. Policijska uprava Maribor skupaj z Nogometnim klubom Maribor pripravlja nagradni natečaj, s katerim nagovarja mlade, da poletne počitnice preživijo brez alkohola in droge, ampak ob športu in druženju.

Tako se glasi letošnja poletna akcija Policijske uprave Maribor, ki jo začenjajo s pomočjo ambasadorjev in jo namenjajo mladim. Raper Zlatko, komedijantka Martina Ipša,

Pomembno sporočilo za vse pa imata tudi komičarka Martina Ipša in raper Zlatko, ki imata oba izkušnje z drogo, oba pa sta izgubila tudi prijatelje, ki so drogo uživali.

Nogometni klub Maribor pa bo v okviru akcije nagradil tudi pet oseb, ki jih bodo povabili na treninge na »sveto travo«, je na današnji novinarski konferenci PU Maribor povedal igralec NK Maribor Martin Milec. Policisti pa bodo čez poletje izvajali preventivne aktivnosti.

Kot pravi Zlatko: »Lahko bi repal o ljubezni in rožicah, a nekdo mora govoriti tudi o tem, nekdo mora biti ulični novinar.« In zato so take preventivne akcije tiste, ki morajo doseči čim večji krog ljudi. Ker droga ubija tudi v naši bližini, čeprav si ljudje zatiskamo oči.

Več v prispevku:

Uršula Godec