Pomemben del bližajočega mariborskega mednarodnega Festivala Lent je Art kamp, ki se vsako leto odvije v mestnem parku. Letos bo že enajstič zapovrstjo obiskovalce med 22. in 30. junijem od 9. in 13. ure ter od 16. do 19. ure razvajal z bogatim programom nastopajočih na približno 30 odrskih prireditvah in skoraj 300 delavnicah umetnosti in znanosti, ne nazadnje pa bodo v parku ponudili tudi možnost rekreacije, športa in zabave.


Ob tako bogatem programu pa so pomemben člen prostovoljci in prostovoljke, ki pomagajo soustvarjati program in lahko sodelujejo na več področjih. Zavod Mars, ki skrbi za mrežo prostovoljcev tudi letos, zato poziva vse, ki želijo postati prostovoljec ali prostovoljka, da se pridružijo veliki družini umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov ter se z njimi in od njih učijo, se izpopolnjujejo v veščinah in znanjih.

Področja delovanja prostovoljcev in prostovoljk se razlikujejo tako po naravi kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Podrobnejše opise sklopov najdete na spletni strani prostovoljstva (Mars/Prostovoljstvo), tam se lahko preko e-prijavnice do 31. maja tudi prijavijo. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu in Poletnem Art kampu je starost vsaj 18 let.

Pred pričetkom prostovoljskega dela bodo izbrani kandidati imeli še izobraževanje za prostovoljce, ki bo 2. junija med 10. in 13. uro v Vetrinjskem dvoru v središču Maribora, udeležili pa se bodo tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v enem izmed vikendov Poletnega Art kampa, 9. ali 16. junija, v Mestnem parku Maribor.

Udeležba na izobraževanju in enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna.

Več v prispevku:

Uršula Godec