Študentski domovi v Mariboru bodo dobili novega direktorja. Trenutna direktorica Lidija Divjak Mirnik dela ne bo več opravljala, saj je bila izvoljena v državni zbor kot poslanka na Listi Marjana Šarca.


Mariborska univerza je objavila razpis za novega direktorja. Ker razpisni postopek še ni zaključen, ga ne želijo komentirati, zagotavljajo pa, da bo izbor novega direktorja Študentskih domov v Mariboru potekal v skladu s slovensko zakonodajo in pravilniki Univerze v Mariboru.

Po dveh direktorskih mandatih Študentskih domov v Mariboru se poslavlja Lidija Divjak Mirnik. Na minulih državno zbornih volitvah je bila izvoljena kot poslanka Liste Marjana Šarca. V samostojni Sloveniji je študentske domove do leta 2005 vodil Alojz Marinič. Nasledil ga je Anton Ploj, ki je imel en direktorski mandat. Nasledila ga je Lidija Divjak Mirnik, ki je delo opravljala dva mandata.

Trenutna direktorica Lidija Divjak Mirnik dela ne bo več opravljala, saj je bila izvoljena v državni zbor kot poslanka na Listi Marjana Šarca.

Razpis za novega direktorja so na Univerzi v Mariboru objavili prejšnji teden, razpis pa se zaključi 20. junija. Kdaj bodo javnost seznanili z imenom, pa niso želeli razkriti, saj zadeve ne komentirajo, zagotavljajo pa, da bo izbor novega direktorja potekal v skladu s slovensko zakonodajo in pravilniki Univerze v Mariboru. Povprašali smo, kako imenovanje novega direktorja vpliva na Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru: »Kar se tega tiče jaz sam težko komentiram. Druži nas stavba, smo sosedje, do sedaj pa smo dobro sodelovali,« je povedal sodelavec za stike z javnostjo Dejan Spital.

Na vprašanje, ali se po hodnikih že imenuje nadaljnje kandidate, pa so odgovorili: » Ne, nič se še ne govori. Za zdaj vemo, da je še Lidija Divjak Mirnik,« je še dodal Spital.

Iz pisarne za študentske domove nam zadeve niso želeli komentirati, tako da bo več znanega po zaključenem razpisu.

Več v prispevku:

Nika Haddad

Povezan članek:

Kdo iz Maribora bo sedel na poslanskem stolčku?