Kot tradicija veleva, smo se tudi letos odločili za koncert našega Zavoda 13, ki je namenjen sprostitvi staršev, ki vsak dan posebej bdijo nad svojimi posebnimi otroki, kar veste, da terja veliko energije, pa nekaj živcev prav tako.


Poveseliti se želimo z našimi prijatelji, podporniki in tistimi, ki nam skozi vse leto pomagajo. Namreč, na samem veseljačenju se vsem zahvalimo s pozornostjo in med starši izberemo nekoga, ki ga še posebej izpostavimo. Takega, ki je v letu izkazal še posebne sposobnosti, srčnosti in druge v današnjem svetu preredke lastnosti. Posebneža poiščemo tudi izven zavoda. Lani smo okronali Borisa Krabonjo, za vsa njegova neizmerna prizadevanja in v želji, da bi vsi skupaj vztrajali tudi takrat, ko se zdi, da je ves trud zaman. Letošnji nagradi se bosta imenovali Srce navdiha, ker iščemo prav to – optimistične posameznike, zaradi katerih je v našem mestu lažje živeti.

Tabu v Mariboru. Foto: Pigac

Potrudili smo se, da je koncert tokrat s skupino Tabu brezplačen, ker si ne želimo, da bi ob plažnem ambientu, ki ga bo pripravila ekipa City Beach Maribor, bilo več ljudi za ograjo kot na ambientu samem. Namreč, zavedamo se, da vsakega izmed nas pestijo mnoge težave, prav tako denarne. Nič ne bo narobe, če boste imeli malico in kak sok v nahrbtniku, čeprav bodo tisti, ki nam pomagajo, veseli, da boste pijačo kupili tudi pri njih. Oblecite in obujte se tako, da vam bo prijetno. Ker si seveda želimo, da bi našim otrokom vsemu navkljub lahko različne terapije omogočali še naprej, smo pripravili srečelov, kjer se bo glavni nagrajenec domov odpeljal kar s kolesom.

Koncert zasedbe Tabu 7. junija ob 20. uri na terasi Mariboxa. Foto: Pigac

Pomislili boste, da morda nimamo nič skupnega, vendar sem prepričana, da na žalost vsakega izmed nas tare vsaj kaka skrb, ki nam tu in tam ne pusti spati. Prav tako naše mesto še ni doživelo razcveta in tisti, ki z njim upravljajo, preveč le govorijo, vendar bomo 7. junija ob 20. uri na terasi Mariboxa dokazali, da lahko s skupnimi močmi in vsak na svojem področju delamo tako dobro, da se bo to poznalo vsem nam.

Petra Greiner