Od 2. do 8. julija 2018 po vsej državi poteka nacionalna akcija za večjo varnost motoristov. V sklopu akcije bodo mariborski policisti danes izvedli poostren nadzor nad motoristi


V poletnih mesecih in v času turistične sezone se motoristi še pogosteje pojavljajo na naših cestah. Lepo vremo pogosto botruje lažnemu občutku varnosti, zato so vozniki manj previdni. Svoje dodajo še vročina, gneče, utrujenost, ki poslabšajo zbranost, in nesreča je hitro tu. Od 2. do 8. julija zato po vsej državi poteka nacionalna akcija za večjo varnost motoristov.


V sklopu izvajanja poostrenih aktivnosti za zagotavljanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil bodo na območju Policijske uprave Maribor v nedeljo, 8. julija 2018, med 14. in 21. uro, policisti izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil na cestnih odsekih, kjer je problematika te vrste udeležencev največja (ceste v naseljih, regionalne in glavne ceste), so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policisti v sklopu akcije izvajajo poostrene nadzore nad motoristi, preverjamo pa tudi ravnanja ostalih prometnih udeležencev v odnosu do motoristov.

»Motoriste pozivamo k spoštovanju prometnih predpisov, predvsem hitrosti. Previdni naj bodo pri prehitevanju, poskrbijo naj za tehnično brezhibnost svojih jeklenih konjičkov, zaščitna sredstva pa naj uporabljajo dosledno in brez izjeme. Poskrbijo naj za svojo vidnost, na pot pa naj se vselej podajo v dobrem psihofizičnem stanju in spočiti,« svetujejo pri Policiji.