4. Korespondenčna seja sveta Zavoda za turizem Maribor-Pohorje naj bi bila sklicana na nezakonit način. Ker predsednik Sveta zavoda za turizem Maribor-Pohorje Gregor Bezljaj o tem ni bil seznanjen, je vložil kazensko ovadbo zoper neznano osebo, ki je sejo sklicala v njegovem imenu. Na seji naj bi obravnavali predlog soglasja za izvedbo prireditve »Split v Mariboru, Maribor v Splitu 2018«.


V dokumentih, ki smo jih pridobili, je razvidno, da naj bi Gregor Bezljaj sklical 4. korespondenčno sejo Sveta Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, na kateri naj bi obravnavali predlog za izdajo soglasja za izvedbo prireditve »Split v Mariboru, Maribor v Splitu 2018«.

Predsednik o zadevi ni bil seznanjen

Predsednik Sveta Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Gregor Bezlaj, je za naš portal povedal: »Ja res je, 31. marca sem iz strani zunanje osebe prejel dokumente, ki so vsebovali moj podpis, so pa bili sestavljeni brez moje vednosti. Prav tako o sami zadevi, ki so jo dokumenti vsebovali nisem bil seznanjen. Ker so dokumenti prišli iz strani osebe, ki s samim dogajanjem nima povezave, je res, da sem podal kazensko ovadbo zoper neznano osebo, ker smatram, da bi na podlagi teh dokumentov lahko prišlo do zlorabe mojega imena kot tudi posredno do zlorabe proračunskega denarja.«

Doris Urbančič Windish

Direktorica Zavoda z eminentnimi gosti ni želela komunicirati?

Kot smo že poročali, Zavod za turizem Maribor Pohorje je pri organizaciji dogodka Maribor v Splitu, Split v Mariboru uredil tehnične in operativne zadeve, direktorica pa po mnenju avtorja projekta, z eminentnimi gosti iz tujine naj ne bi želela komunicirati. Na zavodu za turizem Maribor – Pohorje pred našo kamero niso želeli, na naša vprašanja v zvezi s to temo pa so nam odgovorili: »Doris Urbančič Windish je bila v rednem kontaktu z ga. Alijano Vukšić, direktorico Turističke zajednice grada Split že od meseca junija 2017 naprej, tudi v povezavi z zadevano prireditvijo. Protokolarnih dogodkov se v času bolniške ni udeleževala.«

K sklicu 4.korespondenčne seje so priložili tudi glasovnico, s katero bi člani sveta Zavoda za turizem odločali, ali soglašajo z izvedbo prireditve Split v Mariboru, Maribor v Splitu, odgovore pa naj bi po elektronski pošti posredovali svetovalki direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Darji Jemeršić, sicer strokovni sodelavki za javna naročila in urejanje poslovne dokumentacije. Ena od možnosti sporočanja pa je bila kar po telefonu. »Dodatnih informacij glede tega pa zaradi poteka postopka ne morem komentirati.« je še povedal Bezlaj.

Za mnenje smo povprašali tudi v mariborskem Zavodu za turizem. Vnovič pred kamero niso želeli dati izjave, njihovih pisnih odgovorov pa do zaključka redakcije tudi nismo dobili.

Več v prispevku:

Nika Haddad

Povezana članka:

Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje zlorablja bolniško? Nevestno opravlja svoje delo?

Zakaj Zavod za turizem ne opravlja svojega dela?