V sklopu Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca je danes Služba za zdravstveno varstvo žensk na Vošnjakovi ulici 2 predstavila obnovljene prostore.


Zdravstveno varnost žensk se začne že v zgodnjem otroštvu in traja do pozne starosti, zato je še toliko bolj pomembno, da so tako preventivne kot kurativne naloge izvajajo v sodobno opremljenem okolju. Trenutno stanje ni v nič kaj prida zavidljivem stanju, kljub temu pa so bili prostori v petem nadstropju nujno potrebni obnove, do katere je sedaj tudi prišlo.

Novi prostori dispanzerja za ženske.

»Seveda smo v takem času začeli to prenovo, ko vemo kakšno je stanje v zdravstvu. Povsod se samo rdeče številke kažejo, tudi pri nas zdaj trenutno ampak smo z nekim, bom rekel, velikim zagonom, predvsem pa tudi s kreditom – brez tega ne bi šlo,« je povedal prim. Danilo Maurič dr. med. spec., strokovni direktor v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca. Dodal je še: »trajalo je torej nekje tri, štiri mesece. V tem času smo se morali maksimalno prilagodit tako mi, kot tudi seveda naši pacienti. Neverjetno veliko razumevanja je bilo – mi smo se bali kako bodo to naši pacienti sprejeli, ker smo seveda jih malenkost, kako se temu reče, prestavljali malo na eno stran, malo na drugo stran.«

»Prej smo imeli staro opremo, stare omare. V glavnem prostori so bili ne tako prijazni kot so sedaj. Zdaj pa je že vzdušje vseh zaposlenih – in pacientke, ki vstopijo v te prostore, krasno. Prostori so svetli, lepo opremljeni, tako da mislim, da se res vsi dobro počutimo v njih,« pa je še o novih prostorih povedala glavna medicinska sestra Janja Dajčman Waldhuber.

Več v prispevku:

Simon Cigula