V Bike parku Pohorje, kjer sta od začetka letošnje sezone za spuste z gorskimi kolesi na razpolago modra proga Flow in črna World cup, bodo v soboto, 11. avgusta, odprli še progo Red line.


V nadaljevanju sezone v kolesarskem parku na Mariborskem Pohorju prvič po letu 2014 ponovno urejene vse tri proge, kar bo še povečalo njegovo prepoznavnost med ekstremnimi kolesarji, so sporočili iz Marproma.

Urejanje atraktivne kolesarske proge Red line, pri čemer je bilo treba opraviti kar obsežna zemeljska in ostala dela, je trajalo približno tri mesece, zatem je prišlo na vrsto še utrjevanje nove proge, tako da bo v soboto nared za odprtje.

Red line je zahtevna oziroma na nekaterih delih zelo zahtevna proga, ki poteka od zgornje postaje gondole (po trasi gondole in po gozdu) do Trikotne jase, kjer se priključi na progo Flow.

Od začetka letošnje sezone prodanih skoraj 3100 vozovnic

V Bike parku Pohorje se je letošnja sezona začela 7. aprila, do konca julija je bilo prodanih skoraj 3100 različnih vozovnic za Bike park, od tega nekaj več kot 120 sezonskih. Ob tem je bilo v omenjenem času kolesarjem prodanih še blizu 1100 enosmernih gondolskih vozovnic, so sporočili iz Marproma.

Število obiskovalcev Bike parka Pohorje je letos, kljub pogostim padavinam v tem poletju, višje kakor lani; med njimi je največ Avstrijcev, sledijo Slovenci, kar nekaj je tudi Hrvatov, Madžarov, Italijanov, Nemcev itd. Večina obiskovalcev, okrog 70 odstotkov, prihaja iz tujine.

V nadaljevanju sezone tudi zaradi dopolnitve ponudbe s tretjo progo Red line pri Marpromu pričakujejo, da bo število kolesarjev v Bike parku Pohorje glede na predhodno leto še naraslo. Kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju bo predvidoma trajala vsaj do konca oktobra, če bodo vremenske razmere to dopuščale, pa bo Bike park lahko ostal odprt tudi dlje časa.