Zaradi uničujočega požara, ki je junija uničil celotno proizvodno halo, se Miklavške pekarne po 22 letih dokončno poslavljajo.


Spomnimo, junija letos je proizvodnjo halo Miklavških pekarn zajel požar in jo v celoti uničil. V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in 300 do 400 kvadratnih metrov ostrešja. Po prvih ocenah lastnikov podjetja je materialna škoda presegala milijon evrov.

Požar v Miklavških pekarnah. Foto: STA.

»Za nas je to velik šok, zato je trenutno karkoli pametnega povedati zelo težko. Zdaj bodo svoje opravili forenziki, nato bo treba vse urediti z zavarovalnico. Potem bo trajalo še nekaj časa, da lahko proizvodnjo poženemo naprej,« je po uničujočem junijskem požaru povedal lastnik Andrej Lešnik, ki je takrat za čim prejšnje odprtje prodajaln že iskal potencialnega najemnika ali nekoga, ki bi jim začasno priskočil na pomoč.

Včeraj pa so na Facebook profilu Miklavških pekarn sporočili, da iz Miklavških pekarn ne bo več zadišalo po pekovskih izdelkih. Kot so zapisali, je bil požar tako uničujoč, da nadaljnje delovanje ni mogoče.

 

S SOLZAMIH V OČEH SPOROČAMO, DA IZ MIKLAVŠKIH PEKARN NE BO VEČ ZADIŠALO PO PEKOVSKIH IZDELKIHDrage zveste stranke,z…

Gepostet von Miklavške pekarne am Freitag, 3. August 2018