Ob vznožju Mariborskega Pohorja je po novem na razpolago kolesarski poligon pump track z asfaltno progo, dolgo približno 300 metrov.


Gre za prvi tak stalen poligon v Mariboru, namenjen predvsem otrokom in mladim, v neposredni bližini pa smo namestili še otroška igrala. Tako je pod Pohorjem nastal manjši športni park, kjer lahko mladi obiskovalci aktivno preživljajo prosti čas, se družijo in zabavajo.

Poligon pump track, ki omogoča razgibane vožnje z manjšimi skoki in je primeren tudi za učenje kolesarskih veščin, je bil na lokaciji pri spodnji postaji gondole urejen v letu 2016, do nedavnega pa je imel vozno površino iz zemlje. V želji, da ga še izboljšamo, smo pred kratkim preuredili krožno progo in jo na koncu tudi asfaltirali. Ne nazadnje smo s tem razširili spekter uporabe, saj pump track ob vožnjah s kolesi zdaj omogoča še za vožnje s skiroji, rolkami, so sporočili iz Marproma.

Pri Marpromu pričakujejo, da se bo v prihodnje število uporabnikov omenjenega poligona, kamor so mladi že doslej radi prihajali, še povečalo. Zaradi tega vse pozivajo, da so iz varnostnih razlogov pri vožnjah opremljeni z ustrezno zaščitno opremo.

Različna igrala za otroke

Asfaltni pump track pa ni edina novost pod Pohorjem, saj so ob poligonu namestili tudi različna igrala za otroke, kot so plezala, tobogani itd. Tako so uredili otroško igrišče, kakršnega na tej lokaciji doslej ni bilo, in s tem izboljšali ponudbo za najmlajše obiskovalce. Obenem pa so še dodatno okrepili sloves Mariborskega Pohorja kot družinskega športno-rekreacijskega centra.

Novost je tudi podaljšana gostinska terasa v Gondola Fun Baru, tako, da bodo starši imeli neposreden pogled na poligon in svoje malčke.

V bližini kolesarskega poligona pump track je zrasla še nova servisna točka za kolesa; ta je glede na število kolesarjev na Mariborskem Pohorju, kjer je v letošnji poletni sezoni dobro obiskan tudi Bike park Pohorje, gotovo dobrodošla pridobitev.

Mariborski župan je ob otvoritvi povedal, da ga veseli, da je nova pritobitev zelo lepo vkomponirana v trg, ki je nastal pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Poudaril je, da sta javno podjetje Marprom in Mestna občina Maribor s skupnimi močmi v zadnjem letu trg ob spodnji postaji Pohorske vzpenjače spremenila v ljudem prijazno okolje.