Kriminalisti Policijske uprave Maribor so zaključili preiskavo v primeru naznanitve suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja januarja letos.


Januarja letos sta Mariborčana, stara 31 in 35 let obvestila Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor, da je neznani storilec na Ulici Heroja Nandeta, na vozišču Tezenske ulice v Mariboru, med vožnjo streljal na njun osebni avtomobil znamke Volkswagen.

Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije

Policija je takrat nemudoma pričela s preiskavo kaznivega dejanja, ki naj bi se zgodilo okoli druge ure zjutraj. Mariborski kriminalisti so nemudoma pričeli s preiskavo morebitnega kaznivega dejanja. V času preiskave so ugotovili odsotnost niza dokazov, ki bi morali biti prisotni, glede na podane izjave domnevnih oškodovancev in opravljen policijski ogled. Na osnovi tega so policisti utemeljeno sumili, da gre v danem primeru za kaznivo dejanje, ki se ni zgodilo na način kot navajata oškodovanca.

Ugotovljeno je bilo, da gre v tem primeru za podano krivo ovadbo. Zato je policija v minulem tednu zoper oba osumljenca podala kazensko ovadbo za podajo krive ovadbe po 183. členu kazenskega zakonika.
Ugotovljeno je bilo, da gre v tem primeru za podano krivo ovadbo. Foto: PU Maribor
 
35-letnik že večkrat obravnavan zaradi nasilja

Eden izmed osumljenih, 35-letni Mariborčan, je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. V mesecu marcu je bil v drugi zadevi zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor. Kljub vsemu motiv krive ovadbe policiji še ni popolnoma znan. Predvidevajo, da bi lahko šlo tudi za tako imenovani »dvig spoštovanja« v kriminalni združbi, vendar gre zgolj za špekulacijo.

Kljub temu, da policija še ni našla orožja, s katerim sta oškodovanca streljala na lastno vozilo sumi, da je šlo za uporabo pištole. Še enkrat pa so poudarili, da priprti 35-letni Mariborčan ni povezan s tragičnim januarskim dogodkom, kjer je v pretepu na tržnici izgubil življenje mlad fant.

Več v prispevku:

Matej Regent