Ob 30-letnici delovanja VIRC Poreč sta Mestna občina Maribor in Zveza prijateljev Mladine mariborskim otrokom podarila nova igrala v Poreču.


V petek je mariborski župan Andrej Fištravec v VIRC v Poreču, ki je v lasti Zveze prijateljev mladine Maribor, ob prisotnosti vodstva ZPM Maribor in župana Poreča Lorisa Peršurića ter z več kot 300 otroki otvoril nova igrala v VIRC Poreč, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Vsako poletje v VIRC Poreču preživi okoli 1600 otrok. S tistimi, ki v tem objektu Zveze prijateljev mladine Maribor preživljajo šolo v naravi in razne projektne dneve, se ta številka povzpne na več kot 3000 otrok letno iz širše mariborske regije.

VIRC Poreč je bil zgrajen leta 1988 s samoprispevkom občanov občine Maribor. V tridesetih letih obstoja je v VIRC Poreč bivalo že okoli 100.000 otrok ter spremljevalcev.

»Ob kratki svečanosti, ki so jo zaznamovali otroci, ki trenutno letujejo v Poreču, so v prijateljskem in sproščenem vzdušju potekali pogovori med županom Maribora, županom Poreča in predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor o sodelovanju in načrtih v prihodnje, župana pa sta srečanje izkoristila tudi za medsebojne pogovore o sodelovanju med občinama v prihodnje,« so še sporočili iz Mestne občine Maribor.