Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je včeraj pripravila tradicionalni zaključek študijskega leta. Poleg tradicionalnih Lampiončkovih iger so dnevni program popestrili še z Lampiončkovo plažo, Food cornerjem, Špricar islandom, in tudi s tekmovanjem v break dance-u. Glavni oder pa so zvečer zasedli številni znani glasbeni gostje, med drugim Mi2, Happy Ol’ McWeasel, King foo, Nipke in Trkaj. Po ocenah organizatorja se je na prireditvi zvrstilo skoraj 10.000 študentov.


Lampijončki so največji študentski dogodek na Štajerskem. Združujejo zabavo, igre, piknik, koncerte in kulinariko. Letos pa so po 38. letih, od kar prirejajo ta dogodek, uvedli vstopnino. »Zdi se nam, da tri evre za takšen koncert ni veliko, glede na to, da bi za vsakega posameznega odšteli veliko več. V zadnjih desetih letih pa so se stroški organizacije dvignili skoraj za polovico,« je povedal Dejan Spital iz ŠOUM.

Po ocenah organizatorja se je na prireditvi zvrstilo skoraj 10.000 študentov.

Tradicionalni dogodek vsako leto privablja tako mlade, kot tudi malo starejše generacije. V predprodaji so letos zaradi slabšega vremena prodali manj kart, po besedah organizatorja pa so zvečer gostili 10.000 zabave željnih obiskovalcev. »V predprodaji smo prodali 5000 kart, zvečer pa pričakujemo dvakrat več ljudi,« je še dodal Spital.

Poleg tradicionalnih lampiončkovih iger so letos pripravili še fun park, food corner, lampiončkova plaža in špricar island. Zvečer pa so gostili številne znane glasbenike, med drugim tudi Nipke in Trkaj, King Foo, Mi2, pa tudi Happy Ol’McWeasel. »Igramo blizu doma in isto kot drugod bomo tudi tukaj dali vse od sebe. Klasičen Weasel špil, ki pa pač tudi dokaj unikaten – toliko kot bo klasičen, bo tudi unikaten,« je povedal Gregor Jančič Muni iz Happy Ol’ McWeasel.

Zvečer so gostili številne znane glasbenike, med drugim tudi Nipke in Trkaj, King Foo, Mi2, pa tudi Happy Ol’McWeasel.

Vrhunec večera je bil glasbeni nastop skupine Mi2, ki je pod oder privabila številne oboževalce. »Na takih feštah je daleč najbolje pričakovati čisto nič, ker se potem uresniči čisto vse. Skratka en kup mladostne energije, relativno toplo vreme in ena velika fešta. Mi bomo dali vse od sebe, v občinstvo pa nismo nikoli dvomili,« je povedal Tone Kregar iz skupine MI2.

»Na Štajerskem je zmeraj fajn, ko nima človek v gostilni dileme, kakšno vino bi naročil. Rečeš belo, pa veš, da bo vredi,« je še dodal Jernej Dirnbek iz skupine MI2.

Kljub slabemu vremenu in vstopnini je bila večina obiskovalcev nad prireditvijo navdušena. Druženje, smeh, ples in petje je tudi letos povezalo številne obiskovalce, ki so na največjem študentskem dogodku v Mariboru uživali še dolgo v noč.

Več v prispevku:

Nika Haddad