Mladinin oder bo v letu 2018 v sklopu Festivala Lent trinajstič zapovrstjo predstavljal najobetavnejše, sveže in inovativne glasbene ustvarjalce iz Slovenije in Evrope.


Zainteresirane bende, elektronske producente, live-acte, DJ-je in VJ-je vabi, da do 5. marca, 2018 izpolnijo prijavni obrazec na spletni strani mladininoder.eu in tako dobijo priložnost, da zaigrajo na enem največjih festivalov v regiji.

Mladinin oder vabi. Vir: www.mladininoder.eu

Poslanstvo Mladininega odra je, da je okno v svet glasbenih novosti, trendov in inovacij, ki jih prinašajo neuveljavljeni in neodvisni glasbeni ustvarjalci iz Slovenije in tujine. Vsako leto pridobiva na prepoznavnosti v mednarodnem prostoru, o čemer priča tudi kopica mednarodnih prijav, ki so na razpis odra lani prispele z vseh koncev Evrope in celo Mehike. Čeprav eden najmanjših, vsekakor ostaja eden najpomembnejših členov Festivala Lent, saj daje priložnost glasbenikom in skupinam, ki so sicer omejeni na posamezne scene in manjše klube, da se predstavijo pred širšo festivalsko publiko. Publiki pa, da spozna, kaj aktualnega se dogaja na glasbenem področju in kaj prinaša glasbeni izraz sedanjosti in prihodnosti. Ter seveda, kot je za Mladinin oder značilno, tudi kakovostne klubske špile in zabave, ko se program na drugih lentovskih odrih zaključi.

Oder bo tudi letos gostoval v Jazz Klubu Satchmo, kjer se že od leta 2013 preigrava jagodni izbor ustvarjalcev iz Slovenije, Francije, Srbije, Hrvaške, Nizozemske, Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Litve, Mehike …