V petek se je z koncertom odličnih Soul & Pepper in poletnim vzdušjem pričela že sedma sezona glasbenih dogodkov na Poštni ulici, ki bo trajala vse do oktobra.


Petkov koncert je središče Maribora prestavil v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so na glasbeni sceni kraljevali funk, rock in soul ter nostalgično spomnil na obdobje, ki je vplivalo tudi na domačo glasbeno sceno. Otvoritveni vikend je v soboto prav tako nostalgično zaključil dj Dado, ki je svoje veščine nabiral v nekoč kultni diskoteki Fontana.

Pričela se je poletna sezona na Poštni.

Glasbeniki so skupino Soul & Pepper osnovali med študijem jazz glasbe v sosednji Avstriji. Že pred uradno otvoritvijo letošnjega dogajanja na Poštni so obljubljali nepozaben glasbeni večer. Povabilu glasbenikov se je, potem ko je iz neba izginilo sonce, odzvalo veliko število glasbenih sladokuscev, ki dogajanje na Poštni ulici spremljajo iz prav posebnih razlogov. S pričetkom letošnjega dogajanja, že sedmega po vrsti, na Poštni ulici, so bili zadovoljni tudi gostinci, združeni v Društvo za revitalizacijo mestnega jedra Poštna ulica.

Gostinci na Poštni ulici, združeni v Društvo za revitalizacijo mestnega jedra Poštna ulica so prepričani, da je ključ do uspešne zgodbe prav v združevanju in vsakoletno stremenje k izboljšanju programa. Prav zato so letos za sestavo programa najeli profesionalca, saj po besedah Markovićeve ne želijo, da bi bil program preveč komercialen ali preveč alternativen. Organizatorji želijo namreč nagovoriti tako naše občane kot turiste, zato programski vodja Igor Fekonja – Feki stavi predvsem na preverjene didžeje in žanrsko raznolike skupine.

Več v prispevku:

Matej Regent