Nekako smo že navajeni, da v začetku poletja ne le za nekaj dni oživi Festival Lent, temveč tudi ves Maribor.


Datumi, v katerih bo potekal Festival Lent, so znani že nekaj časa. 9 dni – od 22. do 30. junija. Priprave na Lentu so v poteku že nekaj dni, v naslednjih treh dneh pa bo Lent pripravljen na prve festivalske dni, ki bodo v Maribor pripeljali številne goste. Tako domače kot tudi tuje.

Konec tedna se bo tako na promenadi ob reki Dravi kot tudi na drugih prizoriščih po mestu, v devetih dneh zvrstilo veliko število dogodkov.

Z letošnjim festivalom se obetajo nekatere spremembe. Glavni oder se ponovno seli na Dravo – to se je dalo opaziti že prejšnji teden, ko so ga postavljali. Na njegovo prejšnje mesto, Trg Leona Štuklja, se bo letos preselil Večerov oder, na prejšnjo lokacijo Večerovega odra pa se je preselil Jurčkov oder.

Festival Lent bo ob številnih izpostavljenih glasbenih dogodkih – 100 violin Budapest Gypsy Simphony Orchestra, Plavega orkestra, Marka Črnčca, Richarda Bona, Dub FX-a in številnih drugih gostil tudi številne neglasbene dogodke. Ti se bodo zvrstili tako na samem Lentu, v Mestnem parku kot tudi po mestu, kjer bodo goste presenečali na poti do številnih dogodkov ali pa kar tako.

Več v prispevku:

Simon Cigula