Tožilstvo je za 35-letnega Bojana Sepa, ki mu očita umor nekdanje partnerke septembra lani na Preradovičevi ulici v Mariboru, danes ob zaključku sojenja na mariborskem okrožnem sodišču predlagalo 26 let in šest mesecev zaporne kazni. Sodišče bo svojo sodbo izreklo v petek opoldne.


Okrožni državni tožilec Tilen Ivič obtoženemu pripisuje odgovornost za smrt 45-letne ženske, katere truplo so septembra lani našli v njenem najemniškem stanovanju na Preradovičevi ulici. Žensko je po prepričanju tožilstva umoril na grozovit način in iz koristoljubja, zatem pa truplo skril in večkrat brcnil vanj.

Sep ne zanika, da je žensko umoril, a trdi, da je bil izzvan in pod močnim vplivom opojnih substanc. Njegov zagovornik Igor Marinšek je danes vztrajal, da se mu ne bi smelo soditi za umor, temveč kvečjemu za uboj na mah, ter posledično pripisati nižjo kazen.

Zaključek sojenja Bojanu Sepu za obtožbe o septembrskem umoru nekdanje partnerice. Foto: STA

Sodni senat pod vodstvom Danila Obersnela je izrek sodbe napovedal za petek ob 12. uri. Tožilstvo je predlagalo kazen 26 let zapora za umor in sedem mesecev zapora za skrunitev trupla oziroma enotno kazen 26 let in šest mesecev zapora. Prav tako je zahtevalo podaljšanje pripora do začetka prestajanja kazni, in sicer zaradi ponovitvene nevarnosti.

Vir: STA