Mariborski župan je ostro obsodil grožnjo proti Lidiji Divjak Mirnik.


Ponoči je neznani storilec na avtomobil Lidije Divjak Mirnik, poslanke LMŠ in članice LPR, ki bo kot neodvisna kandidatka kandidirala za županjo Maribora, privezal lutko, ki ima na obrazu njeno fotografijo, okoli vratu pa navezan kamen. Avtomobilu pa so prerezali tudi vse štiri pnevmatike, poroča 24ur.com.

Lidija Divjak Mirnik

Mirnikova se je obrnila na policijo, ki dejanje že preiskuje. Poleg kaznivega dejanja poškodovanja tuje lastnine preverjajo tudi utemeljenost suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje grožnje.

Fištravec dejanje ostro obsodil

Mariborski župan Andrej Fištravec najostreje obsoja današnje dejanje, ki je bilo uperjeno zoper poslanko Lidijo Divjak Mirnik. Kot je zapisal na Facebooku morajo organi pregona opraviti svoje delo, primer pa mora biti raziskan.

Najostreje obsojam današnje dejanje, uperjeno zoper poslanko Lidijo Divjak Mirnik, ki nima ne opravičila in ne potrebe….

Gepostet von Andrej Fištravec am Donnerstag, 11. Oktober 2018

Incident obsodili tudi pri LMŠ in pri Stranki mladih – Zeleni Evrope

Jutranji incident so obsodili tudi pri Listi Marjana Šarca in pri Stranki mladih – Zeleni Evrope. Na incident se je odzval tudi Saša Arsenovič, ki bo danes uradno napovedal kandidaturo za župana Maribora. »Obsojam srhljivo nasilno grožnjo, ki ji je bila danes izpostavljena poslanka Lidija Divjak Mirnik. To ni Maribor, ki ga živimo in želimo živeti. Izražam polno solidarnost z njo in bom naredil vse, kar je v moji moči, da se v našem mestu to ne bo več dogajalo. Pozivam vse Mariborčane in Mariborčanke, da z aktivno, demokratično debato in pošteno volilno tekmo pokažemo, katere so naše vrednote. Če se sovražnemu govoru in grožnjam z nasiljem ne zoperstavimo skupaj, se jutri lahko zgodi pred našimi vrati,« je sporočil Arsenovič.