Od 12. do 19. oktobra bo v Mariboru potekal že 24. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU).


24. Mednarodni festival računalniške umetnosti bo v Mariboru potekal od 12. do 19. oktobra in bo v sedmih festivalskih dneh na različnih lokacijah postregel izhodišča za temeljni razmislek o zavedanju človeka, prostora, časa in kulture, v katerih se nahajamo.

Slika je simbolična. Foto: iStock

Osrednja tema 24. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) bo zaupanje oziroma trilogija zaupanja. Po grajenju lokalnega zaupanja leta 2016 in slovenskega nacionalnega zaupanja leto kasneje v računalniško umetnost, umetnike, teoretike in producente različnih dogodkov kot tudi organizacij bo trilogijo letos zaključilo mednarodno zaupanje, so sporočili organizatorji.

Mednarodni festival računalniških umetnosti, znan tudi pod kratico MFRU je v Sloveniji in tudi širši regiji v svojih začetkih opravil pionirsko delo pri predstavljanju teorije in umetniške prakse računalniške umetnosti in novih medijev ter je tako ena od osrednjih inštitucij računalniške, elektronske, novo medijske, inter (trans) medijske oziroma interdisciplinarne umetnosti v regiji, ki skrbi tako za predstavitev kot tudi za razvoj te umetnosti in teorije.