Danes se bo v Mariboru začela že 38. konferenca Podim, ki velja za enega vodilnih startup dogodkov v regiji Alpe-Adria in na območju Zahodnega Balkana. Na dvodnevni konferenci bo preko 1000 udeležencev, ki jih bo pozdravil Miro Cerar. Ob zaključku prvega dne pa bodo razglasili tudi slovenski startup leta.


Konference se bo tudi letos udeležilo rekordno število udeležencev. Na dogodku se bo povezovalo in družilo več kot 1000 predstavnikov startupov, investitorjev, korporacij ter ostalih deležnikov evropskega in globalnega podjetniškega ekosistema.

Tradicionalna mednarodna podjetniška konferenca Podim. Foto: STA.

Več kot 50 govorcev z vsega sveta

Na glavnem odru konference se bo v dveh dneh zvrstilo več kot 50 govorcev z vsega sveta, med njimi številna zvezdniška imena iz sveta startupov, inovacij, investicij in podjetništva. Dogodek bo poleg konferenčnega programa zagotovil tudi okoli 600 spoznavnih sestankov in srečanj v okviru arene Podim 1:1.

Izbor za slovenski startup leta

Ob zaključku prvega dne konference bodo že 11. leto zapored razglasili slovenski startup leta. Med peterico mladih tehnoloških podjetij, ki so se uvrstila v finalni del izbora, so Event Registry, Gotoky, MAG-LEV Audio, Next in Smart Optometry.

V sredo bo v sklopu posebnega konferenčnega sklopa potekal tudi zaključni izbor tekmovanja Podim Challenge. Na glavnem konferenčnem odru se bo ob zaključku drugega konferenčnega dne v t.i. pitchanju pomerilo pet finalistov.
Letošnja konferenca v razširjeni obliki

Letošnji dogodek Podim bo izveden v nekoliko razširjeni obliki, saj je v okviru Podima v ponedeljek že potekal tudi Demo dan, dan po konferenci pa bo potekal še dogodek Podim Marketplace.

Konferenco Podim organizira iniciativa Startup Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Novo KBM kot generalnim pokroviteljem, Evropsko komisijo kot strateškim partnerjem, Mestno občino Maribor kot glavnim podpornikom in ostalimi partnerji in sponzorji, poroča STA.