Večer je objavil javnomnenjsko anketo, ki je že včeraj na socialnih omrežjih dvignila veliko prahu.


Večer je danes objavil javnomnenjsko anketo, ki jo je izvajala Ninamedia in s katero so preverjali, komu bi volivci namenili svoj glas za župana Maribora na lokalnih volitvah, ki bodo potekale 18. novembra. Njihova anketa je že včeraj na socialnih omrežjih dvignila veliko prahu, saj marsikdo dvomi v rezultate ankete.

Glede na podatke razvidne iz Večerove ankete, je v anketi sodelovalo 412 anketirancev, kar pomeni, da 1 anketiranec znaša 0,24 odstotka glasov. Kandidat Matic Matjašič pa je prejel 0,10 odstotka glasov, kar pomeni, da naj bi za tega kandidata glasovalo manj kot pol človeka. Ob tem lahko sklepamo, da gre za prirejeno anketo, pri kateri so priredili odstotke, a jih niso uskladili s številom anketiranih oseb.

Nad to anketo je bil na Twitterju presenečen tudi Matej Lahovnik, nekdanji minister za gospodarstvo, ki je danes zaposlen kot redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Glede na rezultate ankete (Franc Kangler na prvem in Saša Arsenovič na drugem mestu) se na socialnih omrežjih poraja vprašanje, ali je Arsenovič favorit Večera in ga zato pri Večeru »potiskajo v ospredje«.

Večer pred štirimi leti v ospredje postavljal Kranjca

Spomnimo, da je tudi pred štirimi leti, pred lokalnimi volitvami, Večer objavil javnomnenjsko anketo, ki je v ospredje postavila druge kandidate, takrat ravno tako kandidata Stranke modernega centra Anton Kranjca. Takrat se je Listi župana Andreja Fištravca napovedovalo med 2 in 3 svetnike, dobil pa jih je 17 in postavil rekord.

Kakšna so realna izhodišča kandidatov, bo potrebno počakati še na druge ankete, z večjim vzorcem, ki bodo zagotovo kmalu objavljene v medijih.