Le še nekaj dni nas čaka prijetno, spomladansko vreme, ob koncu tedna pa se bo ohladilo. Meteorologi za soboto napovedujejo obilno snežno pošiljko.


Danes se najvišje dnevne temperature gibajo med 9 in 15 stopinj Celzija. Čez dan se bo delno razjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in posamezne plohe.

Konec tedna napovedana nova snežna pošiljka. Foto: STA.

Jutri se bo od zahoda pooblačilo. Čez dan bo večinoma zmerno do pretežno oblačno, na zahodnem delu države bo še občasno deževalo. Padavine se bodo zvečer okrepile in postopoma širile proti vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija, najvišje pa od 10 do 15 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje.

V soboto nova pošiljka snega

V noči na petek bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja bo med 800 in 1200 m. Padavine bodo v petek zjutraj oslabele in dopoldne večinoma ponehale. Popoldne se bo prehodno razjasnilo. V soboto bodo padavine od juga zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo od severa postopno spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja.