Ta teden bo najtopleje predvidoma v četrtek. V torek bo začel pihati veter južnih smeri, ki bo v drugi polovici tedna višje temperature prinesel vzhodni polovici države, kjer bo večinoma med 33 in 35 stopinj Celzija.


Danes bo povečini sončno, popoldne lahko nastanejo posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na Goriškem do 35 stopinj Celzija.

Foto: iStock.

Jutri bo pretežno jasno. V torek bo začel pihati veter južnih smeri, ki bo v drugi polovici tedna višje temperature prinesel vzhodni polovici države. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, ob morju 23, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje.

V torek bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev. Od srede naprej bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji.

Bolj stabilno in suho vreme bo v sredo in četrtek. Po napovedi vremenoslovcev bo najtopleje v četrtek. Po trenutnih izračunih vremenoslovcev kaže, da bo vročina vztrajala nad našimi kraji do vključno petka. Od sobote, 28. julija bo skupno kar 14 zaporednih vročih dni.

VROČINA BO VZTRAJALA ŠE DO PETKATa teden bo najtopleje predvidoma v četrtek. V torek bo začel pihati veter južnih…

Gepostet von ARSO vreme am Montag, 6. August 2018

V petek pa zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, ponovno pričakujemo nekaj več vremenskega dogajanja. V petek popoldne ali zvečer se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Niz zaporednih vročih dni se bo marsikje s soboto zaključil.