ŠOUM organizira že 20. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Črna na Koroškem.


Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo med 20. in 27. julijem izvedla že 20. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Črna na Koroškem. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki še trajajo dolgo po zaključku brigade, so sporočili iz Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

Utrinek iz Študentske delovne brigade. Foto: Facebook ŠOUM.

Na pobudo ŠOUM-a se med poletnimi počitnicami vsako leto zbere približno 40 do 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati ljudem, ki potrebujejo pomoč. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi.

Največji prostovoljni projekt ŠOUM-a

Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru in se je v zadnjih letih močno zasidrala med največje prostovoljne dogodke v Sloveniji. ŠOUM je na področju prostovoljstva aktivna skozi leto. Poleg Študentske delovne brigadeorganizirajo tudi pomoč starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor pri spomladanskih ter jesenskih opravilih, pri odstranjevanju novozapadlega snega, zbiranju življenjskih potrebščin za socialno šibkejše ter pomoč socialno ogroženim študentom in študentom invalidom.