Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) išče novega najemnika hotelov na Mariborskem Pohorju, ker se Terme Maribor umikajo iz hotelov nekdanjega Športnega centra Pohorje. Danes so objavili razpis za najem hotelov Arena, Bolfenk in Videc, zavezujoče ponudbe pa bodo zbirali do 1. junija.


Po napovedih se bo z izbranim ponudnikom sklenilo najemno razmerje za obdobje enega leta z začetkom 1. septembra letos in možnostjo podaljšanja za celotni sklop hotelov Arena, Bolfenk in Videc z apartmaji ter pripadajočimi zemljišči na Pohorju.

Hotel Arena s štirimi zvezdicami zajema 60 sob, velnes in 14.400 kvadratnih površin okoli hotela. Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami pa zajemata skupno 50 sob, 23 apartmajev in 18.700 kvadratnih metrov zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče.

Hotel Arena.

Čeprav DUTB želi oddati celoten portfelj, so pripravljeni upoštevati tudi želje zainteresiranih najemnikov, ki bi želeli najeti posamezen hotel. Vendar omejitev velja za ločen najem Hotela Arena, ki ga je možno najeti samo v kompletu s hoteloma Videc ter Bolfenk.

Trenutno imajo pohorske hotele, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem Športnega centra Pohorje izvzela iz premoženja, v najemu Terme Maribor, ki so v ruski lasti. Terme Maribor, katerim najemna pogodba se izteče konec avgusta letos, se po neuradnih navedbah želijo umakniti iz pohorskih hotelov.

Kljub razpisu za najem pohorskih hotelov pa si na DUTB še vedno prizadevajo za njihovo prodajo. Po neuradnih podatkih so na zadnji poziv marca letos prejeli več ponudb interesentov, med katerimi je tudi javno podjetje Marprom, ki trenutno upravlja žičniške naprave na Mariborskem Pohorju.

Vir: STA