Štajerski podjetniki se bodo predstavili v skupnem katalogu in spletnem portalu v okviru projekta Podravje 2018, ki ga je danes predstavila Štajerska gospodarska zbornica, in ki za nadaljnji razvoj in poslovno uspešnost Podravja in podjetij pomeni dobro osnovo, je povedal predsednik zbornice Roman Glaser.


S projektom odpirajo novo poglavje sodelovanja v regiji, saj je prav v povezovanju ključ do konkurenčnosti in unovčenja posameznih potencialov, je povedal Glaser. V katalogu so tako ob splošnih podatkih o podravskem gospodarstvu predstavljena posamezna podravska podjetja, poslovne cone v posameznih občinah in podporne institucije, ki so v povezovanju prepoznale pravi potencial in se zavedajo pomena vidnosti.

Omenjeni projekt so na zbornici zasnovali dolgoročno, z njim pa pozivajo k širšemu povezovanju soustvarjalcev podravskega gospodarstva ter njihovem sodelovanju pri vsebinah novega portala business-podravje.eu in pri naslednjem katalogu Podravje 2020. »Odgovornost za gospodarski preboj regije namreč nosijo njeni akterji, ki pa bodo pravo moč dobili le s skupnim nastopom, skupnimi projekti in sodelovanjem,« je poudaril Glaser.

Novinarska konferenca Štajerske gospodarske zbornice, na kateri so predstavili katalog Podravje 2018. Roman Glaser, Aleksandra Podgornik. Foto: STA

Katalog in spletni portal sta plod enoletnega dela in prikazujeta celotno gospodarsko okolje ter njegove potenciale, ki omogočajo uspešnost regije. Obsegata splošno predstavitev Slovenije in Podravja ter njegovih gospodarskih družb skozi številke.

V osrednjem delu so predstavljene pomembnejše gospodarske panoge, vključno z naštetimi največjimi podjetji, in podrobnejšimi predstavitvami posameznih podjetij znotraj njih. V nadaljevanju so izpostavljene upravne enote skozi številke ter predstavljene poslovne cone nekaterih podravskih občin.

Vsebino dopolnjujejo še predstavitve posameznih poslovno podpornih institucij v Podravju. Poleg številnih informacij publikacija in portal potencialne investitorje usmerjata na prave naslove za povezovanje in sodelovanje.

Kot je ob današnji predstavitvi povedala direktorica Štajerske gospodarske zbornice Aleksandra Podgornik, je Podravje gospodarstvu privlačna regija. Ima odličen strateški položaj, velik nabor izkušenih strokovnjakov, bogato podjetniško tradicijo ter kakovostne znanstvene in raziskovalne institucije.

Vir: STA