Iz Pozavarovalnice Sava so preko spletni strani Ljubljanske borze sporočili, da Zavarovalnica Sava, ki je del skupine Sava Re, bo prevzela še nemško zavarovalniško skupino Ergo na Hrvaškem.


Zavarovalnica Sava ima poleg nekdanje Zavarovalnice Maribor in novomeške Tilie v lasti tudi hrvaško družbo Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje.

Kupoprodajno pogodbo za 100-odstotni delež v družbah Ergo osiguranje in Ergo životno osiguranje bodo z družbama Ergo Austria International in Ergo Versicherung podpisali danes.

Zavarovalnica Sava. Foto: STA

Skupina Sava Re je v lanskem strateškem načrtu skupine za obdobje 2017-2019 predvidela tako organsko rast kot rast s prevzemi na trgih zunaj Slovenije. Skupina je poleg Slovenije prisotna še na hrvaškem, srbskem, makedonskem tržišču, pa tudi v Črni gori in na Kosovu.

Marca so v Pozavarovalnici Sava objavili, da kupujejo zavarovalnico Energoprojekt Garant, manjšo srbsko zavarovalnico, specializirano za gradbena in odgovornostna zavarovanja.

Skupina Sava Re je sicer lani zbrala 517,2 milijona evrov bruto premij, kar je 5,5 odstotka več kot leta 2016, čistega dobička pa je bilo za 31,1 milijona evrov, kar je 5,5 odstotka manj.