Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Vzpostavitev ali nadgradnja elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022«.


Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Vzpostavitev ali nadgradnja elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022«.

Slika je simbolična.

Skupna višina sredstev, ki jih prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj, je 9,45 milijona evrov. Prispevek na območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija znaša skoraj 6 milijonov evrov, na območju kohezijska regija Zahodna Slovenija pa nekaj manj kot 3,5 milijona evrov.

» Namen javnega razpisa, ki bo predvidoma objavljen danes, je preko sofinanciranja upravičenih stroškov vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja podpreti mikro, mala in srednje velika podjetja. S prevzemom elektronskega načina poslovanja lahko ta lažje vstopajo v globalne verige vrednosti in na nove trge, povečajo mednarodno konkurenčnost svojega poslovanja, izboljšajo ter pospešijo interakcijo s poslovnimi partnerji v tujini, učinkoviteje pošiljajo in zbirajo informacije ter izboljšajo odnose v celotni dobavni verigi,« so zapisali pri vladni službi.

Predmet razpisa je tako sofinanciranje vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi v podjetjih, ki vključuje naslednje ukrepe: elektronsko izmenjavo med partnerji, digitalizacijo nastopov na sejmih, spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, produktno-prodajne videe in usposabljanja kot krepitev kompetenc.